Kombinirani štedilnik

V zadnjih letih zaradi zavedanja o zdravem načinu življenja in zdravem prehranjevanju vse več časa znova preživimo v kuhinji. Sodobna tehnologija omogoča veliko različnih načinov za pripravo okusnih obrokov, še zmeraj pa je nepogrešljiv element vsake kuhinje štedilnik. Tudi ti so z leti vse bolj napredovali in če je bila v preteklosti, v času naših babic, navada kuhati le na štedilnikih na drva, danes na trgu obstaja velika izbira štedilnikov, med katerimi je vse bolj priljubljen kombinirani štedilnik. Ta navadno vključuje kuhalno ploščo in pečico, različni modeli pa omogočajo kombinacijo več vrst kuhališč, na katerih je kuhanje še večji užitek.

Kombinirane kuhalne plošče za pripravo kuharskih mojstrovin

Glavna prednost kombiniranega štedilnika je razvidna že iz njegovega imena – glede na svoje potrebe lahko izberete več različnih kuhališč in tako ustvarite štedilnik povsem po vaših željah. Najpogostejši je kombinirani štedilnik s plinskimi in električnimi ploščami in z vgrajeno pečico, danes pa se uporabniki odločajo za vedno nove kombinacije, saj ima vsako kuhališče svoje prednosti in pomanjkljivosti. Razmerje med vrstami kuhalnih plošč je seveda različno, v razmerju 3:1 ali 2:2 in je individualno prilagojeno vsakemu kupcu posebej. Strokovnjaki za domačo uporabo priporočajo kombinacijo plina in indukcije, saj se na teh kuhalnih ploščah v najboljšem času pripravi vsaka jed, prav tako sta ti kuhališči primerni za kuhanje, cvrtje, flambiranje itd. Na drugi strani omogoča plinski štedilnik takojšen in natančen nadzor toplote, električni pa je odličen zato, ker se na njegov grelni površini toplota razporedi najbolj enakomerno. Kombiniran štedilnik nudi vse našteto in še mnogo več, zato lahko maksimalno izkoristite vse njegove prednosti.

kombinirani stedilnik

Želite individualno ponudbo?

Pridobite si popolnoma brezplačno in neobvezujočo ponudbo še danes!

Kombinirani štedilnik poleg različnih vrst kuhalnih površin navadno vključuje še pečico, zaradi česar je že bolj vsestransko uporaben. Vsak sodoben kuhar namreč ve, da samo štedilnik ne omogoča priprave vseh vrst hrane, še posebej ko gre za pripravo sladic, peko mesa ali pripravo jedi, ki zahtevajo vročino iz vseh strani. Tudi današnje pečice ponujajo mnogo različnih dodatnih funkcij, zato boste v množici gotovo našli tako, ki bo zadostila vsem vašim potrebam. Vsekakor je pečica  dodana vrednost k vašemu kombiniranemu štedilniku, zato boste lahko na njem brez težav pripravili popolno kosilo ali večerjo za vso družino. V trgovini eMundia so za vas na voljo kombinacije različnih kuhališč skupaj s pečico, kar zadosti potrebam še tako zahtevnega kuharja in mu omogoči neomejeno ustvarjanje s hrano.

Štedilnik je v prvi vrsti seveda namenjen kuhanju, če ima pečico tudi pečenju. Nekatere vrste kombiniranih štedilnikov pa poleg tega nudijo še eno pomembno prednost – to je ogrevanje, ki ga omogoča kombinirani štedilnik, pri katerem so eden od energentov tudi drva. Ta pri izgorevanju oddajajo še posebno veliko toplote, zato je tak štedilnik odlična rešitev za ogrevanje posameznih bivalnih prostorov ali manjših stanovanj. Tako lahko med kuhanjem brezplačno še ogrejete prostore in s tem prihranite pri drugih načinih ogrevanja. Kombinirani štedilnik na drva je še posebej praktičen tudi v vmesni pomladni in jesenski sezoni, ko se ogrevanje zaključuje oz. šele začenja. Nekateri modeli poleg ogrevanja prostorov omogočajo še ogrevanje sanitarne vode, s čimer se njihova uporabna vrednost še poveča.

Verjetno je malo ljudi, ki bi zaradi prednosti posamezne kuhalne plošče kupili dva različna štedilnika. S tem bi izgubili že tako dragocen prostor v kuhinji, ki ga po navadi zmeraj primanjkuje, pa tudi stroški nakupa dveh štedilnikov bi bili veliko višji. Danes to seveda ni nobena težava, saj obstaja kombinirani štedilnik, ki enostavno združi dve različni kuhališči in poveže vse njune prednosti – plin omogoča kuhanje na odprtem plamenu, z indukcijo boste zaradi njene varčnosti prihranili veliko energije, podobno kot steklokeramika je enostavna za čiščenje, elektrika pa je praktična, če zmanjka drugih energentov – plina ali drv. Vse vrste kuhalnih plošč pa so dandanes že enostavne za upravljanje, saj za to poskrbite z obračanjem gumbov ali s pritiskanjem tipk na LCD zaslonih ali kuhalnih ploščah.

Kombinirani štedilnik za delovanje koristi najmanj dva različna vira napajanja, zatorej je vsak strah, da bi zmanjkalo energenta sredi kuhanja nedeljskega kosila, popolnoma odveč. Če zmanjka elektrike, vam v večini primerov ostane plin ali drva. Če se izprazni plinska jeklenka, lahko svoje kuhanje brezskrbno nadaljujete na indukcijski ali električni kuhalni plošči. Drva pa so tako obnovljiv, ekološki vir energije, ki je navadno zmeraj na zalogi. V najslabšem primeru vam tako ostane sprehod do prostora, kjer imate shranjena drva, da jih znova naložite v kombinirani štedilnik in nadaljujete s kuhanjem ali ogrevanjem prostorov.
Pomembno je, da izberete kombinirani štedilnik, na katerem boste kuhali z veseljem. Tako bo njegova večfunkcijskost prišla še bolj do izraza. V trgovini eMundia je za vas na voljo množica kombiniranih štedilnikov, ki bodo zadovoljili vaše želje in potrebe po različnih kombinacijah kuhalnih plošč vključno s pečico, da bo paleta možnosti za pripravo hrane še večja. Naj ustrezno izbran kombinirani štedilnik postane zvezda vaše kuhinje, na katerem bodo nastale najokusnejše kulinarične kreacije.