V zadnjih letih zaradi zavedanja o zdravem načinu življenja in zdravem prehranjevanju vse več časa znova preživimo v kuhinji. Sodobna tehnologija omogoča veliko različnih načinov za pripravo okusnih obrokov, še zmeraj pa je nepogrešljiv element vsake kuhinje štedilnik. Tudi ti so z leti vse bolj napredovali in če je bila v preteklosti, v času naših babic, navada kuhati le na štedilnikih na drva, danes na trgu obstaja velika izbira štedilnikov, med katerimi je vse bolj priljubljen kombinirani štedilnik. Ta navadno vključuje kuhalno ploščo in pečico, različni modeli pa omogočajo kombinacijo več vrst kuhališč, na katerih je kuhanje še večji užitek.
Kombinirane kuhalne plošče za pripravo kuharskih mojstrovin
Glavna prednost kombiniranega štedilnika je razvidna že iz njegovega imena – glede na svoje potrebe lahko izberete več različnih kuhališč in tako ustvarite štedilnik povsem po vaših željah. Najpogostejši je kombinirani štedilnik s plinskimi in električnimi ploščami in z vgrajeno pečico, danes pa se uporabniki odločajo za vedno nove kombinacije, saj ima vsako kuhališče svoje prednosti in pomanjkljivosti. Razmerje med vrstami kuhalnih plošč je seveda različno, v razmerju 3:1 ali 2:2 in je individualno prilagojeno vsakemu kupcu posebej. Strokovnjaki za domačo uporabo priporočajo kombinacijo plina in indukcije, saj se na teh kuhalnih ploščah v najboljšem času pripravi vsaka jed, prav tako sta ti kuhališči primerni za kuhanje, cvrtje, flambiranje itd. Na drugi strani omogoča plinski štedilnik takojšen in natančen nadzor toplote, električni pa je odličen zato, ker se na njegov grelni površini toplota razporedi najbolj enakomerno. Kombiniran štedilnik nudi vse našteto in še mnogo več, zato lahko maksimalno izkoristite vse njegove prednosti.
