Štedilnik na drva

Kupujete nov štedilnik? Če iščete multifunkcijsko napravo, s katero se boste lahko ogrevali poceni in v vsaki situaciji, ste verjetno že razmišljali tudi o nakupu štedilnika na drva. Tovrstne štedilnike so za kuhanje in ogrevanje svojih domov uporabljale že številne generacije pred nami in dejstvo, da v trgovini eMundia prodaja štedilnikov na drva nikakor ne upada, priča o njihovi vsestranskosti in uporabnosti. Pa vendar morda potrebujete še kakšen argument več, da se prepričate, da je štedilnik na drvač res prava izbira za vas. Kot vsak štedilnik ima tudi štedilnik na drva svoje dobre in manj dobre lastnosti. Tokrat se bomo osredotočili na prednosti uporabe štedilnika na drva. V zapisu, ki je pred vami, vam predstavljamo tri prednosti, ki so po našem mnenju najpomembnejše.
Poleg ogrevanja štedilnik na drva ponuja tudi kuhanje in pečenje. Če si želite naprave, s katero boste lahko počeli več stvari hkrati, je štedilnik na drva resnično najprimernejši za vas. Ne le, da vam bo vso zimo zagotavljal toploto, ki jo potrebujete za ogrevanje vas in vašega doma. Njegovo zgornjo ploskev lahko izkoristite tudi za to, da si na njej skuhate okusen obrok. Z malo vaje boste dodobra obvladali kuhanje na štedilniku za drva in najbrž ne boste želeli preiti nazaj na druge vrste kuhališč. Nekateri modeli štedilnikov na drva imajo vgrajeno tudi pečico, ki vam bo omogočala peko, ravno tako kot električna pečica.

Pa to še ni vse, kar se tiče načinov uporabe štedilnika na drva. Tak štedilnik nam lahko na dva načina omogoči tudi ogrevanje vode. Prvi način je s pomočjo vodnega izmenjevalca, ki ga imajo nekateri štedilniki na drva. Preko vodnega izmenjevalca lahko štedilnik povežemo v sistem centralnega ogrevanja in na ta način zelo učinkovito ogrevamo sanitarno vodo. Drugi način pa je ogrevanje vode v kotličku – v bakreni posodi, ki se običajno v tovrstnih štedilnikih nahaja nad pečico. Običajno imajo nekje 30 do 40 litrov prostornine in polni vroče vode (segrejejo jo lahko do 80 stopinj Celzija) delujejo kot manjši toplotni hranilnik.
Še namig za vse, ki (še) nimate štedilnika na drva: Tudi z navadno, električno pečico si lahko nekoliko pomagate pri ogrevanju doma, še posebej, če živite v majhnem stanovanju. Vse, kar morate storiti, je, da pečico po uporabi pustite odprto. Vroč zrak bo uhajal v prostor in zagotavljal nekaj toplote.

stedilnik na drva

Želite individualno ponudbo?

Pridobite si popolnoma brezplačno in neobvezujočo ponudbo še danes!

Živite v delu države, kjer so izpadi elektrike pogosti? Potem veste, kako pomembno je, da imate v svojem domu vir toplote, ki ni odvisen od električnega omrežja. V tem primeru je plinski štedilnik ena od boljših opcij za vas. Si predstavljate, da zaradi takšnega ali drugačnega razloga sredi zime za več dni ostanete brez elektrike? Takšen izpad lahko, če niste primerno opremljeni, celo ogrozi vaše življenje. S pomočjo štedilnika na drva si boste lahko kljub vsemu tudi ob električnem izpadu še vedno pripravljali toplo hrano, poleg tega pa vam bo štedilnik na drva v času nizke temperature zagotavljal tudi ogrevanje.

Slovenija je izjemno bogata z gozdovi, zato ne čudi, da je mogoče les za kurjavo pri nas dobiti relativno poceni. Še več: tisti, ki imajo lastno zemljo in lasten gozd, se lahko vso zimo ogrevajo in kuhajo za točno nič evrov. Po nekaterih ocenah morate imeti dovolj zemlje, da lahko na njej zraste dovolj lesa za od šest do dvanajst ton drv na leto. Uporaba štedilnika na drva je tako odličen način, da prihranite nekaj svojega težko prigaranega denarja.

In ker je Slovenija tako zelo gozdnata država (nekaj manj kot 60 odstotkov je namreč prekrivajo gozdovi), lahko gorivo za štedilnike na drva kupujete doma, namesto da bi ga bilo treba uvažati iz tujine. Tako z nakupom lesa za drva pri lokalnih »proizvajalcih« vlagate nazaj v domače gospodarstvo, kar se vam bo na koncu ravno tako povrnilo v obliki višje kakovosti življenja.

Štedilniki na drva so v uporabi že več sto let, a so se do danes precej spremenili. Štedilnik na drva ni več le sredstvo za ogrevanje in kuhanje. Poleg svoje praktičnosti se ponaša tudi z visoko estetsko vrednostjo. Moderne štedilnike na drva lahko dobite v več barvah in slogih, tako da lahko izberete prav takšnega, ki vam najbolj ustreza. Če torej želite štedilnik, ki ne bo le estetsko zadovoljiv, temveč vas bo vso zimo ogreval in vam omogočal kuhanje (in nekateri modeli tudi pečenje) ter bo njegova uporaba prijazna tudi za vašo denarnico, potem definitivno izberite štedilnik na drva. V trgovini eMundia imate na izbiro več različnih modelov, ki zadovoljujejo različne potrebe uporabnikov. Sprehodite se z miško po naši spletni prodajalni in si izberite štedilnik na drva, ki vam bo ustrezal.