Steklokeramični štedilnik

Steklokeramični štedilnik – klasika in sodobnost v eni napravi

Ko izbiramo opremo za kuhinjo, želimo dobiti čim boljšo in moderno, a hkrati uporabno opremo. Izjemo pomembno je tudi, kakšen štedilnik si izberemo, saj bomo v kuhinji največ časa preživeli ravno pri štedilniku. Mnogi se še vedno poslužujejo starih kuhalnih površin, a zakaj je dobro, da stopimo v korak s časom in si izberemo steklokeramične kuhalne površine?

Hrana je izredno pomembna v človekovem življenju. Kuha se jo zadnjih petdeset tisoč let, vendar je šele zadnjih trideset let tehnologija dovolj napredovala, da vam v vaš dom prinese steklokeramični štedilnik. Logično je, da je hrana ključna za zdravje in učinkovito izkoriščen potencial človekove narave. Kot taka je del naše kulture in našega sveta. Če so naši prazgodovinski predniki uporabljali ogenj, stari starši pekli v krušnih pečeh in naši starši kuhali na plinu, je za nas čas, da preklopimo na steklokeramični štedilnik. Kulturno gledano, in to ne samo po mnenju laikov, ampak tudi po mnenju znanstvenikov in akademikov, je uporaba tehnologije glavni način, kako se lahko povežemo z dominantno kulturo v prihodnosti. Stopimo v novo prihodnost, novo kulturo, pravilno! Uporabimo steklokeramični štedilnik in tako izkoristimo, kar nam omogočajo razvoj tehnologije ter modernizirani kuhinjski pripomočki!

 

Osnova vsake dobre kuhinje

Če želimo biti v življenju učinkoviti in živeti do konca našega potenciala, je treba imeti dobre temelje naših osnovnih potreb. V to idejo spada steklokeramični štedilnik. Ta je osnova vsake dobre kuhinje in z dobrim štedilnikom lahko storimo veliko. Štedilniki na plin so postali preteklost in v vsakodnevni uporabi nimajo praktične uporabe. Prednosti keramičnega štedilnika so velike: hitro kuhanje, lažje čiščenje, manj porabimo za stroške. Velikokrat moramo za štedilnik na plin menjavati jeklenko, v temu primeru je steklokeramični štedilnik desetkrat ali celo dvajsetkrat, mogoče celo tridesetkrat bolj uporaben kakor štedilnik na plin. Ta vrsta štedilnika ima prednost tudi v temu, da je zelo obstojen in je sam po sebi zelo uporaben, veliko bolj uporaben kakor električne kuhalne plošče ali plinski kuhalniki na primer. Nekateri štedilniki te vrste imajo vključeno tudi pečico, ki je definitivno med boljšimi, in za nameček imajo še različne nastavitve.

steklokeramicni stedilnik

Želite individualno ponudbo?

Pridobite si popolnoma brezplačno in neobvezujočo ponudbo še danes!

Ekologija pa ni edina stvar, zaradi katere se lahko odločimo za steklokeramični štedilnik. Nujno potrebno je zmanjšati količino plastičnih odpadkov v naravi. Uničujejo vse, kar imamo, peljejo nas v svet, nasičen s plastičnimi odpadki in drugimi zdravju nevarnimi snovmi. Predstavljajo bolj perečo in nevarno grožnjo, kakor večina drugih naravnih ali človeških katastrof. Pomislimo pragmatično. Koliko čistil in gobic porabimo, da zdrgnemo umazanijo s štedilnika? Steklokeramični štedilnik je veliko lažje očistiti, saj se s primernimi čistili, ki se jih na plošči pusti nekaj minut, umazanijo preprosto le enkrat obriše s same kuhalne površine, hkrati pa se ga uporablja veliko lažje in veliko manj je nevarnosti in stroškov. Nov in uporaben steklokeramični štedilnik je nujen za dosego naših človeških potreb. Predstavljajte si, da je božič, na obisku imate 22 članov razširjene družine in vam ravno zmanjka plina. Steklokeramični štedilnik reši vse podobne zadrege, s katerimi se utegnete srečati.

Čas je denar: nekaj, kar so nas učili naši starši, ko se jim je mudilo v službo. To, da ima čas monetarno vrednost, je osnovna ideja že več desetletij. In če vam vaš čas vsaj nekaj pomeni in če vam je čas, ki ga preživite s svojo družino, pomembnejši od časa, ki ga porabite za pripravo hrane, potem premislite o tem, čas kuhanja vode se zaradi boljše toplotne presnove zmanjša za polovico. Steklokeramični štedilnik je odličen pripomoček, ki vam prinese več časa z družino, hobije in druge stvari, ki nam prinašajo užitek. Če uživamo v kuhinji, nam krajši čas kuhanja prinese več časa za dodano vrednost izdelku.

Poleg vsega že zgoraj naštetega je pri steklokeramični kuhalni površini dobro tudi to, da se hrana skuha veliko hitreje kot pa recimo z električnim štedilnikom ali pa plinskim, zato boste lahko prej uživali v svojih kulinaričnih dobrotah. Hkrati pa je pomembno dejstvo, ki ga morate upoštevati pri izbiri svoje kuhalne površine, tudi to, da se steklokeramični štedilniki kmalu potem, ko jih ugasnete, ohladijo, in sicer veliko hitreje kot ostali štedilniki. Poleg tega pa so gumbi navadno na dotik oziroma dosegljivi na zgornji površini, zato ni strahu, da bi otroci dosegli ali se lahko igrali z njimi, kar je zgolj prednost. In če se odločate o nakupu steklokeramičnega štedilnika, se odločate v pravilni smeri, saj se za to opcijo odloča vedno več ljudi.


Življenje v tej dobi je neverjetno nevarno. Vsake toliko časa beremo v novicah, kako je eksplozija plinske jeklenke poškodovala privatno ali javno poslopje. Če želimo v življenju ohraniti občutek varnosti in poskrbeti za zdravje naših staršev in družine, je nujno potrebno uporabiti določene elemente za premišljeno in varno uporabo kuhalnih sredstev. Zato je pomembno, da pametno izberemo tudi štedilnik. Steklokeramični ima tudi ekološko prednost, saj ne potrebuje plina. Zaradi boljše toplotne prevodnosti se toplotni izkoristek in dejanska porabljena energija obrneta v pozitivne številke. Dejansko je steklokeramični štedilnik osnova za dosego čiste, ekološke in zelene prihodnosti.