Vgradni štedilnik plin elektrika

Vgradni štedilnik plin elektrika združuje številne pozitivne lastnosti

Če opremljate ali prenavljate kuhinjo in iščete štedilnik, vam je poleg sprejemljive cene verjetno pomembna čim večja funkcionalnost. Najbolj praktični štedilniki so tisti, ki vam omogočajo čimveč. Kralj med temi je zagotovo vgradni štedilnik plin elektrika, s katerim bo vaš prostor dobro izkoriščen, poleg tega pa deluje na dva energenta in tako v sebi združuje pozitivne lastnosti obeh. V trgovini eMundia vas vabimo, da si svoj novi štedilnik izberete pri nas.

Kombinirani štedilniki, taki, ki delujejo na različne energente, so izjemno praktični in vsestranski. Vgradni štedilnik plin elektrika v sebi združuje pozitivne lastnosti kuhanja na plin in na elektriko, tako da si lahko glede na situacijo vsakokrat izberete, kateri energent vam v tistem trenutku bolj odgovarja.

Prednosti električnega in plinskega štedilnika:

Kuhate lahko tudi v primeru, da se zgodi nepričakovano. Predvsem je vgradni štedilnik plin elektrika praktičen v smislu, da imate tudi v primeru, če vam zmanjka enega od energentov (prazna plinska jeklenka, izpad elektrike), še vedno možnost priprave obroka zase in svojo družino, kar vam bo prihranilo veliko živcev. Pri delu štedilnika, ki deluje na plin, si boste v primeru, da vam zmanjka elektrike, pač pomagali z vžigalnikom, ki bo plin prižgal namesto iskre.

Prednosti kuhanja na elektriko: Električne kuhalne plošče kombiniranega štedilnika vam bodo prišle prav, če boste kuhali karkoli, kar oddaja močne vonjave, in boste želeli zraven zračiti stanovanje. Pri električnih ploščah namreč ni bojazni, da bi vam veter upihnil plamen. Ravno tako vam bodo koristile v primeru, da se bodo okrog vas smukale majhne radovedne ročice, saj je z električne plošče posodo veliko težje prevrniti kot s plinske. Enostavno jih je čistiti in niso občutljive.

Prednosti kuhanja na plin: Če boste kuhali kaj, kar zahteva striktno in natančno regulacijo temperature, pa se poslužite plinskega dela štedilnika. Plinski gorilniki se izjemno hitro segrejejo in ohladijo, tako da lahko tudi po kuhanju pustite posodo na štedilniku brez strahu, da bi se vam kaj zažgalo.

vgradni-stedilnik-plin-elektrika

Na kaj je treba biti pozoren?

Vgradni štedilnik plin elektrika ima mnogo čudovitih lastnosti, obstajajo pa tudi določene stvari, na katere morate biti ob uporabi pozorni. Plinske kuhalne plošče je nekoliko težje očistiti, če vam bo slučajno med kuhanjem kaj prekipelo, a se to zaradi natančne regulacije temperature le redko zgodi. Večja verjetnost za to je na električni plošči, tako da je pri kuhanju priporočljiva previdnost. Čimprej po kuhanju umaknite posodo s plošče, saj se ta nekoliko počasneje ohlaja in ostaja vroča še po tem, ko štedilnik ugasnete. Pri obeh vrstah plošč pa pazite na smotrno uporabo. Če posodo postavite na plinsko ploščo, ki je prevelika, ali na plinski plošči plamen odprete do te mere, da sega preko roba posode, bo prihajalo do izgub energije.

Želite individualno ponudbo?

Pridobite si popolnoma brezplačno in neobvezujočo ponudbo še danes!

Prednosti vgradnega štedilnika:

Če ste med tistimi, ki uporabljajo samo štedilnik, pečica pa večinoma prazna sameva – zakaj bi s štedilnikom kupovali tudi pečico? Vgradni štedilnik (plin elektrika, na primer) je v tem primeru veliko boljša opcija, saj z njim dobite samo tisto, kar resnično potrebujete, preostali prostor pa lahko porabite za vam kaj bolj koristnega, kot je pečica. Ravno tako nima smisla, da plačujete tudi za pečico, če je ne potrebujete. Ločena pečica in štedilnik pa sta dobra izbira tudi s tega vidika, da če se vam ena od teh stvari pokvari, vam ne bo treba menjati obeh.

Ta prednost se povezuje s prejšnjo. Še posebej v majhnih prostorih je pomemben izkoristek in v takem primeru bi bil »greh« v kuhinjo postaviti prostostoječi štedilnik – tako s pečico, če je ne uporabljate, še bolj pa brez. Vgradni štedilnik oziroma kuhalna plošča omogoča mnogo boljši izkoristek prostora, če imate majceno kuhinjo.

Samo zato, ker ne morete dalj časa preživeti na nogah, še ne pomeni, da ne čutite ljubezni do priprave okusnih jedi, kar bi vam bilo v tem primeru ob uporabi prostostoječega štedilnika oteženo. Vgradni štedilniki so odlična rešitev za ljudi, ki zaradi poškodbe, starosti ali bolezni težko dolgo stojijo ali pa so na invalidskem vozičku. Namestiti jih je mogoče tudi na dvignjeno površino (pult), pod katero lahko postavite stol ali zapeljete voziček in tako brez težav kuhate v sedečem položaju.


Prostostoječi štedilniki imajo poleg tega fiksno višino, zato pri uporabi sede obstaja možnost, da se pri stegovanju k oddaljenim ploščam dotaknete vročega štedilnika ali si v naročje prevrnete vroč lonec ali ponev in se tako opečete. Vgradni štedilnik plin elektrika (na primer) lahko vgradite na poljubno višino in si zagotovite varen dostop tako do sprednjih kot do zadnjih plošč, brez stegovanja.
Dejstvo, da sta pečica in štedilnik ločena, pa pomeni, da si lahko tudi pečico namestite na točno takšno višino, kot vam odgovarja in ni potrebno, da se med uporabo sklanjate pod štedilnik.

Pridite v eMundio po svoj vgradni štedilnik plin elektrika in izkoristite še mnoge ugodnosti, ki vam jih nudimo.