Vgradni štedilnik plin elektrika združuje številne pozitivne lastnosti
Če opremljate ali prenavljate kuhinjo in iščete štedilnik, vam je poleg sprejemljive cene verjetno pomembna čim večja funkcionalnost. Najbolj praktični štedilniki so tisti, ki vam omogočajo čimveč. Kralj med temi je zagotovo vgradni štedilnik plin elektrika, s katerim bo vaš prostor dobro izkoriščen, poleg tega pa deluje na dva energenta in tako v sebi združuje pozitivne lastnosti obeh. V trgovini eMundia vas vabimo, da si svoj novi štedilnik izberete pri nas.
Kombinirani štedilniki, taki, ki delujejo na različne energente, so izjemno praktični in vsestranski. Vgradni štedilnik plin elektrika v sebi združuje pozitivne lastnosti kuhanja na plin in na elektriko, tako da si lahko glede na situacijo vsakokrat izberete, kateri energent vam v tistem trenutku bolj odgovarja.
Prednosti električnega in plinskega štedilnika:
Kuhate lahko tudi v primeru, da se zgodi nepričakovano. Predvsem je vgradni štedilnik plin elektrika praktičen v smislu, da imate tudi v primeru, če vam zmanjka enega od energentov (prazna plinska jeklenka, izpad elektrike), še vedno možnost priprave obroka zase in svojo družino, kar vam bo prihranilo veliko živcev. Pri delu štedilnika, ki deluje na plin, si boste v primeru, da vam zmanjka elektrike, pač pomagali z vžigalnikom, ki bo plin prižgal namesto iskre.
Prednosti kuhanja na elektriko: Električne kuhalne plošče kombiniranega štedilnika vam bodo prišle prav, če boste kuhali karkoli, kar oddaja močne vonjave, in boste želeli zraven zračiti stanovanje. Pri električnih ploščah namreč ni bojazni, da bi vam veter upihnil plamen. Ravno tako vam bodo koristile v primeru, da se bodo okrog vas smukale majhne radovedne ročice, saj je z električne plošče posodo veliko težje prevrniti kot s plinske. Enostavno jih je čistiti in niso občutljive.
Prednosti kuhanja na plin: Če boste kuhali kaj, kar zahteva striktno in natančno regulacijo temperature, pa se poslužite plinskega dela štedilnika. Plinski gorilniki se izjemno hitro segrejejo in ohladijo, tako da lahko tudi po kuhanju pustite posodo na štedilniku brez strahu, da bi se vam kaj zažgalo.

Na kaj je treba biti pozoren?
Vgradni štedilnik plin elektrika ima mnogo čudovitih lastnosti, obstajajo pa tudi določene stvari, na katere morate biti ob uporabi pozorni. Plinske kuhalne plošče je nekoliko težje očistiti, če vam bo slučajno med kuhanjem kaj prekipelo, a se to zaradi natančne regulacije temperature le redko zgodi. Večja verjetnost za to je na električni plošči, tako da je pri kuhanju priporočljiva previdnost. Čimprej po kuhanju umaknite posodo s plošče, saj se ta nekoliko počasneje ohlaja in ostaja vroča še po tem, ko štedilnik ugasnete. Pri obeh vrstah plošč pa pazite na smotrno uporabo. Če posodo postavite na plinsko ploščo, ki je prevelika, ali na plinski plošči plamen odprete do te mere, da sega preko roba posode, bo prihajalo do izgub energije.